DIT BEN IK!Eva Luijkx (Roosendaal, 1981). Ooit ben ik gestart als beeldend kunstenaar en heb ik gewerkt in een bronsgieterij. Het werken in een atelier sprak me erg aan (en nog steeds), lekker sjouwen, praktisch bezig zijn, met je handen werken..goed voor mijn geest! Later heb het BIK certificaat gehaald (beeldend kunstenaar in de klas) en sinds 2006 geef ik cultuureducatie op scholen. Ook ben ik afdelingshoofd Beeldende Kunst geweest bij een Centrum voor de Kunsten en heb ik in 2012 mijn propedeuse Cultureel Erfgoed behaald aan de Reinwardt Academie in Amsterdam. Op deze manier heb ik vele kanten van het culturele veld bekeken. Samen met mijn zusje Alexandra richtte ik 5 jaar geleden Atelier DeLuxe op (nadat we een carrière als Knuts&Smul afrondden maar da’s een ander verhaal!). In eerste instantie waren wij een bedrijf gespecialiseerd in cultuureducatie maar inmiddels werken we ieder voor zich omdat het meer geworden is dan dat!

Mijn passie ligt toch wel bij het inspireren en motiveren van mensen om naar kunst te kijken, er praktisch iets mee te doen of er je blikveld met te verrijken. Dat doe ik nu door vlogs en educatiemateriaal te maken over alles wat te maken heeft met musea, kunst, cultuur en erfgoed! Verder woon ik samen met Michiel in Bergen op Zoom en hebben wij een zoontje van 2 jaar die Walter heet.

Wat kan ik voor je doen:

  • Het maken van een vlog over bijvoorbeeld een expositie, een museum, of een kinderkunstboek (hiervoor werk ik samen met Alexandra)
  • Het geven van kunsteducatie/ rondleiding op school of een instelling
  • Het vormgeven en bedenken van educatief materiaal (hierbij werk ik samen met Gertrude)

Bezoek HIER mijn YouTube kanaal!

Voor het ontwikkelen en vormgeven van educatiemateriaal verwijs ik je graag naar onze website Papier Souvenir!

Met deze mensen werk ik samen:


Alexandra Luijkx (Roosendaal, 1983) is mijn zusje. Ze heeft haar propedeuse behaald aan de  kunstacademie St. Joost in Breda en is daarna afgestudeerd als kunstzinnig therapeut aan de Hoge School Leiden in 2010. Daarnaast heeft ze de Master Special Educational Needs behaald in de richting Remedial Teaching. (Fontys Hogescholen, Tilburg, 2012). Met haar passie voor fotografie, video, kunst en cultuur werkt ze voornamelijk achter de schermen van Museumvlogger. Ze woont samen met haar zoon Timo van 5 jaar en hondje Borre in Wouw.

Gertrude van der Linden (Gouda, 1981) is grafisch vormgever en heeft inmiddels 3 boeken op haar naam staan! Bezoek maar eens haar website Leeg-bord daar krijg je een goed overzicht van wat voor moois ze maakt. Samen hebben we Papier Souvenir opgericht en werken we samen aan educatie materiaal voor musea.