VLOG || DE POORT VAN HEUSDEN

Ha! Leuk dat je hier komt kijken naar een sombere video met een stralend kasteel! Geen museumbezoek deze week maar een bezoek aan DE POORT VAN HEUSDEN, misschien beter bekend als het voormalige pretpark HET LAND VAN OOIT. Het enige pretpark waar wij als kind met onze ouders naartoe gingen! We vonden het fantastisch! Momenteel is er niet veel meer van overgebleven. Het gebied is openbaar te betreden, je kunt er wandelen en schitterende foto’s maken, dat wel. Sommige mensen vroegen aan mij: is het niet griezelig? Maar dat vind ik niet. Ik hou helemaal niet perse van verlaten plekken en al helemaal niet van griezelen nee..ik was gewoon reuze benieuwd naar het ROZE KASTEEL wat er nog steeds staat. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op kastelen en buitenplaatsen vandaar dat ik samen met Michiel en Walter dit kasteelterrein van D’OULTREMONT eens wilde bezoeken. Het kasteel is helaas gesloten dus je kunt het alleen van de buitenkant bezichtigen. Een gezellige brasserie lijkt me wel een goed plan daar 😉 maar ik begrijp dat het binnenkort wordt verbouwd tot een kantorencomplex.. Tja erfgoed, kunst of kitsch? Ik weet het niet maar bijzonder is het wel! Ben jij er OOIT geweest? Of van plan om er naartoe te gaan? Tot volgende week!

Share